Tots els hospital de l’ICS reben les acreditacions 2014 com a centres sense fum

659-WebAcreditacions_2014_noticiaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit l’acte de lliurament de les acreditacions als hospitals sense fum. L’acte, organitzat per la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, reconeix la feina que fan els seus membres en la promoció de les polítiques actives per al control del tabaquisme a l’àmbit hospitalari. L’objectiu final de la Xarxa és assegurar un ambient sense fum, formar i sensibilitzar els professionals sanitaris sobre el problema del tabaquisme, activar programes de cessació del tabaquisme i promoure activitats de prevenció i control d’aquest hàbit.

Anualment es realitza una avaluació de la implantació de les mesures per al control del tabaquisme a cada centre. Seguint les recomanacions de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum, es mesuren les fites i els progressos dels hospitals membres en funció de diferents indicadors del compliment de les polítiques i intervencions de control del tabaquisme. Segons aquest grau de compliment s’estableixen 5 categories: membre, bronze, argent, argent amb menció d’or i or.

En l’edició de 2014 s’han acreditat tots els hospitals de l’ICS en diferents categories:

 – L’Àrea General de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha rebut el nivell or.

 – L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i les àrees de Traumatologia i Rehabilitació i  Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron han aconseguit el nivell argent.

 -L’Hospital de Viladecans ha assolit el nivell bronze.

 -Els hospitals universitaris de Bellvitge, Joan XXIII, Doctor Josep Trueta de Girona i Germans Trias i Pujol han obtingut el nivell membre.

 En total, dels 69 centres hospitalaris catalans acreditats 24 han assolit la categoria de membre, 18 la categoria de bronze, 19 d’argent, 3 d’argent menció d’or i 5 d’or.

 Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum

La Xarxa es va crear l’any 1999, està coordinada i promoguda per l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i els centres s’hi adscriuen voluntàriament. La finalitat de la Xarxa és fomentar canvis organitzatius que afavoreixin unes institucions sanitàries lliures de fum. Des de l’any 2004 la Xarxa compta amb el finançament del Departament de Salut i, gràcies a aquest suport, hi ha hagut un augment progressiu de centres que s’hi han adherit. Actualment en formen part 69 centres hospitalaris i sociosanitaris, majoritàriament del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.