La Unitat de Tuberculosi Experimental de Germans Trias convoca un concurs de microrelats

Logo UTELa Unitat de Tuberculosi Experimental de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) ha convocat un concurs de microrelats per donar visibilitat a la malaltia. L’activitat compta amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona. El concurs està obert a la participació de tothom.

Cada any la tuberculosi causa un milió i mig de morts arreu del món, es registren 100 milions de noves infeccions i vuit milions de persones desenvolupen la malaltia. Tot i que a Catalunya la mortalitat és molt baixa, cada any hi ha 10.000 noves infeccions i 1.200 nous casos de persones que emmalalteixen. Malgrat totes aquestes xifres, la tuberculosi és una malaltia de les anomenades negligides, una patologia poc coneguda i amagada, de la qual es parla poc per vergonya, i que malmet no només la salut de qui la pateix, sinó també la seva autoestima.

La Unitat de Tuberculosi Experimental (UTE) de l’Institut Germans Trias, al Campus Can Ruti de Badalona, treballa des de 1997 per prevenir i conèixer la malaltia i el bacteri que la causa, havent estat reconeguda internacionalment per les seves aportacions trencadores.

Les bases del I Premi UTE de Microrelats són les següents:

1. S’hi podran presentar autors i autores amb microrelats al voltant del tema «tuberculosi» escrits en llengua catalana o castellana.

2. Els originals presentats han d’ésser inèdits i no han d’estar pendents de veredicte de qualsevol altre concurs ni han d’haver estat guardonats en altres certàmens literaris, ni total ni parcialment.

3. Només es pot presentar un relat per persona.

4. Els originals presentats, que han de tenir una extensió màxima de 200 paraules —comptant-hi el títol—, s’han de presentar amb espai d’interlineat de 1,5 punts i en font Arial 11. Els originals han de portar un títol i en cap cas signatura.

5. Es considera autor o autora la persona propietària del compte de correu electrònic des del qual s’ha enviat el microrelat premiat.

6. Els originals que el jurat consideri finalistes seran publicats a la pàgina web de la Unitat de Tuberculosi Experimental.

7. Un cop finalitzat el concurs, la Unitat de Tuberculosi Experimental es reserva el dret a recollir i publicar els originals que estimi oportuns en format de llibre digital, que es podrà descarregar per un valor de 5€ al web de la Unitat de Tuberculosi Experimental i l’import del qual serà destinat íntegrament a la recerca contra aquesta malaltia. Els drets d’autor dels originals romandran en possessió dels seus autors.

8. El termini de presentació d’originals serà fins a l’1 de març de 2015 a mitjanit.

9. Els originals es presentaran via correu electrònic al compte uteawards@gmail.com. A l’email es farà constar si l’autor de l’original dóna permís per a la seva publicació en format llibre electrònic un cop finalitzat el concurs.

10.Un cop presentat un original no es podrà retirar del concurs fins que s’hagi fet públic el veredicte.

11.El 23 d’abril de 2015 es farà públic el veredicte del jurat.

12.El jurat estarà compost pels escriptors Tina Vallès i Carles Miró i pels doctors Cristina Vilaplana i Pere-Joan Cardona, de la Unitat de Tuberculosi Experimental.

13.L’organització es reserva el dret d’interpretació de les bases del present concurs i de la seva resolució en els casos no previstos, d’acord amb el seu millor criteri.

14.El jurat valorarà l’originalitat, la fidelitat a la temàtica proposada i la capacitat d’impacte del missatge.

15.El veredicte del jurat, adjudicant o declarant desert el premi, és inapel·lable.

16.La dotació del premi és de 200€ lliures d’impostos.

17.Els premiats seran notificats per email i convidats a enviar: títol de l’obra; nom i cognoms de l’autor/a, fotocòpia del DNI (ambdues cares), adreça postal i un telèfon de contacte.

18.La participació en aquest premi comporta l’acceptació de totes i cadascuna de les bases.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.