El Centre d’Alta Resolució de Salou evita derivacions hospitalàries amb 134 sessions d’hospital de dia, 615 de radiologia i 400 ecografies realitzades durant el 2014

Jornada CAR Salou

Presentació dels resultats dels projectes del CAR de Salou, durant la II Jornadade Planificació Estratègica, celebrada a l’ajuntament de la localitat.

El passat 10 de desembre, el Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou va realitzar, a l’Ajuntament de la localitat, la II Jornada de Planificació Estratègica amb l’objectiu de presentar els resultats dels projectes desenvolupats durant el 2014. Fa un any, en el marc de la primera edició de la jornada i aplicant la metodologia Hoshin Hanri, es van elaborar els objectius estratègics a desenvolupar durant l’any 2014 amb la participació de tots els professionals del centre. La segona jornada va ser inaugurada per la nova regidora de Salut de l’Ajuntament de Salou, Núria Buira, i l’actual regidor de seguretat ciutadana, protecció civil i mobilitat, Ramon Pascual. Seguidament, el professor Joan Ramon Alabart va realitzar la conferència inaugural sobre la gestió del canvi. 

Un total de 17 professionals van anar presentant els resultats dels diferents projectes que s’han desenvolupat en el centre a partir de diferents taules rodones relacionades amb la millora dels resultats assistencials, l’atenció del pacient crònic, l’atenció comunitària, l’increment de resolució del CAR i la formació, la docència i la recerca. Alguns d’aquests resultats estan relacionats amb projectes que s’han dut a terme:

  1. Centre acreditat pel Departament de Salut: assoliment del 97 % dels estàndards del model d’acreditació del Departament de Salut (MADS).
  2. La creació de l’hospital de dia: en aquests moments s’han realitzat 134 tractaments que han d’ajudar a disminuir les hospitalitzacions evitables, sobretot en pacients amb insuficiència cardíaca i malaltia pulmonar obstructiva crònica .
  3. La implantació del projecte d’ecografies: s’han realitzat un total de 400 ecografies i s’ha disminuït la llista d’espera a 45 dies.
  4. El projecte de realització de radiologia per part d’infermeria: en horari d’atenció continuada, s’han realitzat un total de 615 radiologies que han d’ajudar a disminuir les derivacions hospitalàries.
  5. La implantació del nou model d’atenció a pacients institucionalitzats: en aquests moments tres professionals del centre estan revisant tots els pacients institucionalitzats, identificant si són pacients crònics complexes, pacients amb malaltia crònica avançada, realitzant el pla d’intervenció individual compartit  i revisant el tractament farmacològic sobretot dels pacients polimedicats.
  6. La  validació del blog del CAR Salou.
  7. La presentació del manual de primers auxilis pels centres educatius amb videogravacions de diferents patologies: manual que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, que ha realitzat el disseny i l’edició.
  8. La inauguració d’una nova aula d’educació sanitària: que permetrà incrementar l’oferta d’activitats comunitàries per als ciutadans del municipi.
  9. La implantació d’un nou programa formatiu que oferta el CAR Salou als residents de medicina familiar i comunitària, els “dimecres docents”, i els resultats de recerca amb la publicació de 15 articles en revistes d’impacte, 12 comunicacions i dues tesis doctorals.

La  realització anual d’aquestes jornades de planificació estratègica i de revisió de resultats, amb tots els professionals del centre, esdevé un dinamitzador de treball en equip, enforteix el sentiment de pertinença dels professionals, incrementa el compromís dels professionals per aconseguir els objectius fixats i, en definitiva, és clau en el procés d’implantació dels objectius estratègics de l’equip.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.