El web Sexe Joves acumula més d’un milió de visites des de la seva posada en marxa

jovesEn vuit anys, el web Sexe Joves ha registrat més d’1.105.000 visites des de la seva posada en marxa l’any 2006. Aquest portal de Canal Salut ofereix informació sobre salut sexual, adreçada a joves de 14 a 25 anys, elaborada gràcies a la tasca de professionals d’Atenció a la salut sexual i reproductiva
(ASSIR) de l’Institut Català de la Salut (ICS). Un informe publicat a la revista Annals de Medicina de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, sobre l’activitat registrada durant aquests anys, explica de quina manera els joves accedeixen a aquest tipus d’informació per resoldre qüestions relacionades amb la seva sexualitat. L’anàlisi mostra que els apartats més consultats són El petting (practicar sexe sense penetració), La primera vegada, Afectivitat i sexualitat, Coneixement del teu cos i La contracepció.

Tota la informació, elaborada en un llenguatge planer per professionals sanitaris, cerca donar resposta als dubtes més habituals en aquestes edats i, a la vegada, vol incidir en la disminució dels embarassos no desitjats i de les infeccions de transmissió sexual.

A més, el web també ofereix l’opció de realitzar consultes virtuals, amb l’anonimat com a premissa essencial. Aquest canal ha estat utilitzat per 15.391 joves (entre els anys 2006 i 2013) a través del correu electrònic (90%) i del xat (10%). Els temes més consultats estan relacionats amb contracepció, coneixement del cos i contracepció d’urgència. Un 75% de les consultes les van fer noies. El web es compromet a respondre, de forma ràpida i adequada, en un termini màxim de 12 hores. Un equip de quatre llevadores coordina l’activitat al xat, que està actiu cada tarda de dilluns a dissabte.

El portal Sexe Joves és una branca més de la cartera de serveis de l’ASSIR, i les professionals de les unitats de l’ASSIR d’atenció primària són les encarregades d’actualitzar-lo. El web es pot consultar en català i en castellà i està adaptat per a persones amb discapacitats visuals i auditives. La difusió d’aquest web es realitza en les xerrades que els professionals assistencials fan als instituts, a través del programa Salut i escola, i també a les consultes de Tarda jove repartides arreu del territori.

Podeu accedir a través del següent enllaç al web Sexe Joves http://sexejoves.gencat.cat/ca i consultar aquí l’informe Sexe Joves a Annals de Medicina

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.