Maria Eulàlia Juvé és nomenada nova responsable d’infermeria de l’ICS

Maria Eulàlia Juvé ha estat designada nova responsable d’infermeria de l’Institut Català de la Salut (ICS). És diplomada en Infermeria (1990) i està especialitzada en cures al pacient en trasplantament pel National Cancer Institute (UK) (1992). A més, té la formació següent: màster en infermeria medicoquirúrgica (1996), diplomada en Investigació Qualitativa en Ciències de la Salut (2003), formada en el Programa de lideratge i economia sanitària de la Universitat de Berkeley (2006), Màster en Gestió de Serveis d’ Infermeria (2009) i doctora en Ciències Infermeres (2012).

L’any 1990 va iniciar la seva carrera professional a l’Hospital de Bellvitge i a l’Hospital Duran i Reynals com a infermera assistencial en la prestació de cures a malalts hospitalitzats a Medicina Interna, Hematologia, Pneumologia, Digestiu, Reanimació Postquirúrgica i Cures Intermèdies. Fins al 1996 va desenvolupar funcions d’infermera assistencial i clínica en serveis d’Oncologia, Hematologia i Teràpia Intensiva.

Entre els anys 1997 i 2004, també a Bellvitge, va treballar com a infermera de suport a la gestió per al desenvolupament d’estàndards de cures; en el Programa de qualitat, formació continuada, sistemes d’informació i finalment, gestió del coneixement i de la recerca. Des de 2005 és infermera adjunta a la Direcció de l’ICS; responsable del Projecte COM_VA, d’avaluació de la competència professional; del Programa d’harmonització d’estàndards de cures (ARES), de la implantació de l’Estació de treball d’infermeria (història clínica electrònica) als vuit hospitals de l’ICS, a l’Institut Català d’Oncologia, als hospitals de Gestió de Serveis Sanitaris (Lleida), al Parc Sanitari Pere Virgili (Barcelona), la Fundació Sant Hospital (La Seu d’Urgell) i al Parc Sanitari Martí i Julià (IAS Girona).

Al llarg d’aquests anys, ha publicat diversos llibres i múltiples articles en revistes científiques nacionals i internacionals. És professora associada de l’Escola d’Infermeres de la Universitat de Barcelona i cap del Grup de Recerca Infermera de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.