L’Arnau implanta un sistema pioner per al monitoratge automàtic de la higiene de mans  

IMG_5436L’empresa Palex Medical ha implementat un sistema de monitoratge basat en dispensadors intel·ligents que detecten i quantifiquen el consum de solució de base alcohòlica per dispensador. El Servei de Medicina Intensiva i la Unitat Coronària de l’Arnau han iniciat aquesta prova pilot com a  actuació prioritària a causa del seu impacte en la reducció d’infeccions.

 Un dels principals objectius de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida és l’increment del compliment de la higiene de mans, amb la finalitat de disminuir les infeccions nosocomials i la presència de microorganismes epidemiològicament importants. A més, pretén iniciar l’establiment d’un mètode eficaç, fiable, automàtic i continuat que generi informes de seguiment de la higiene de mans en les unitats assistencials seleccionades.

S’han instal·lat un total de 53 dispensadors. Es tracta d’aparells sense fils que no requereixen alimentació per cable, sinó que són capaços d’enviar mitjançant WI-FI, cada cop que algú els utilitza, dades de la ubicació del dispensador, la data, l’hora i el consum en mil·lilitres a un sistema de programari central que les registra. El registre de l’ús i el consum dels dispensadors, que està activat durant les 24 hores, tots els dies de l’any, permet extraure informes personalitzats sobre el monitoratge de la higiene de mans, que possibiliten ampliar diversos estudis clínics en l’àmbit assistencial.

Amb la implementació d’aquest sistema, per primera vegada a l’Estat,  s’espera aconseguir un augment considerable en les taxes de compliment del protocol d’higiene de mans, així com la disminució de la incidència de casos d’infecció nosocomial i de la presència de microorganismes multiresistents, per millorar la seguretat dels pacients.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.