L’ICS millora l’estabilitat laboral dels seus professionals

INSTITUT CATALË DE LA SALUTEl nombre de professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) que es troba en una situació laboral estable ha augmentat durant l’any 2014. Des de començament d’any fins a final d’octubre, s’han fet contractes d’interinitat a 1.638 treballadors. A hores d’ara, el 88,4% dels empleats de l’empresa pública té un contracte de treball estable. Això vol dir que disposa d’una plaça fixa o bé que l’ocupa de manera interina. La reducció de l’eventualitat és un dels objectius estratègics de la Direcció de Recursos Humans de l’ICS, que està analitzant la situació laboral dels empleats en tots els seus centres.

Fins que no es convoquin oposicions que permetin augmentar el nombre de treballadors amb una plaça fixa, el mecanisme que té la institució per estabilitzar la seva plantilla és la realització de contractes d’interinitat. Des de l’any 2010 no s’ha convocat cap oferta pública d’ocupació, a causa de la mesura acordada des del Govern central per fer front a la situació econòmica actual.

Per les seves característiques, els centres sanitaris sempre han de tenir un cert percentatge de personal eventual que permeti cobrir les baixes per incapacitat temporal o els permisos, així com reforçar la plantilla per poder assumir l’augment puntual d’activitat. Tot i així, és necessari revisar cada cas per evitar que alguns professionals que inicialment van ser contractats de manera eventual per realitzar una activitat temporal acabin realitzant aquesta tasca de forma permanent, mantenint el mateix tipus de contracte.

En aquest sentit, durant els darrers mesos, l’ICS ha intensificat les accions per poder estabilitzar la situació laboral del major nombre possible de professionals amb contractes eventuals. A banda de les interinitats realitzades des de l’inici d’aquest any fins al 31 d’octubre, està previst que durant els mesos de novembre i desembre i el primer trimestre de 2015 es puguin fer contractes d’interinitat a 1.323 persones més.

L’ICS és l’empresa pública de serveis de salut més gran de Catalunya. Hi treballen més de 38.000 empleats, que estan al servei de gairebé sis milions de persones a tot el país. Actualment, l’ICS gestiona 288 equips d’atenció primària i vuit hospitals (Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona, Verge de la Cinta de Tortosa i Viladecans).

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.