Boi Ruiz inaugura instal·lacions sanitàries a les Terres de l’Ebre

cap_baix_ebreEl conseller ha inaugurat el consultori local de Paüls, les noves instal·lacions de rehabilitació del CAP Baix Ebre i els serveis d’endoscòpia digestiva i respiratòria de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

El conseller de Salut, Boi Ruiz, acompanyat de l’alcaldessa de Paüls, Júlia Celma, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, ha inaugurat el nou consultori local del municipi, que dóna cobertura sanitària a una població de 600 habitants. L’equipament és de nova construcció i té una superfície de 183,97 m2, repartits en una àrea d’entrada, dos consultoris (medicina i infermeria), sala d’espera, àrea de personal, àrea d’instal·lacions i zona d’emmagatzematge.

Els cost total de l’obra i l’equipament ha estat de 630.208,58 euros. El centre està ubicat al carrer de la Creu, 42, de Paüls, en un entorn d’excel·lència paisatgística.

L’entitat proveïdora del centre és l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’atenció sanitària és a càrrec d’un professional de medicina de família i un d’infermeria, que presten serveis de medicina familiar i infermeria d’atenció primària, promoció i prevenció de salut i educació sanitària.

Durant la visita a les Terres de l’Ebre, el conseller també ha inaugurat les noves instal·lacions del servei de rehabilitació del CAP Baix Ebre, acompanyat de l’alcalde de Tortosa i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

En la remodelació de l’equipament, que ha durat dos mesos, s’hi han invertit 285.224,62 euros. S’ha millorat la seva accessibilitat des del carrer, s’han ampliat el gimnàs i les àrees de treball, s’han creat boxs individuals i nous vestidors, per millorar el grau de respecte a la intimitat i el confort dels pacients, i s’han integrat els serveis de rehabilitació en una única àrea (incloent-hi el servei de logopèdia i la consulta de rehabilitació).

Finalment, el conseller s’ha traslladat a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on ha inaugurat les noves instal·lacions dels serveis d’endoscòpia digestiva i respiratòria. La nova area ocupa 395 m2 i s’ha executat en 16 mesos, amb una inversió total de 555.549 euros. Amb les noves instal·lacions es millora, d’una banda, la pràctica de l’endoscòpia digestiva, que ha experimentat un increment de forma significativa els darrers dos anys arran del cribratge poblacional de càncer de colon i recte a la comarca del Baix Ebre i del Montsià, i, de l’altra, les endoscòpies respiratòries. En aquesta actuació també s’ha modernitzat l’àrea de gabinets, amb la creació de quatre noves sales, i s’han redefinit els circuits dels pacients, de manera que s’ha millorat el nivell de respecte a la seva intimitat i el confort. La nova distribució evita temps morts i millora la capacitat d’assistència i de resolució.

La modernització de les instal·lacions també ha significat la instal·lació d’una xarxa de gasos medicinals que inclou el CO2 (que redueix els efectes secundaris després de les proves). I també a partir del 2015 està previst que en aquest equipament es realitzi el 100% de l’activitat amb sedació.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.