32 equips d’atenció primària de l’ICS a l’àrea metropolitana de Barcelona obtenen resultats excel·lents

INSTITUT CATALA DE LA SALUTUn total de 32 equips d’atenció primària (EAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) han obtingut resultats excel·lents en l’informe del Servei Català de la Salut (CatSalut) Benchmarking dels EAP de la Regió Sanitària Barcelona. A més, un altre dels equips destacats el gestiona el consorci Castelldefels Agents de Salut (CASAP), una entitat en què participa l’Ajuntament de Castelldefels i l’ICS. L’estudi avalua els resultats corresponents a l’any 2013 dels equips de la Regió, amb l’objectiu d’identificar aspectes de millora a partir de la comparació entre centres. Dels 216 equips analitzats, l’informe en destaca 37 com a modèlics.

Les variables analitzades corresponen a accessibilitat, efectivitat, capacitat de resolució i relació entre cost i eficiència. Amb aquestes dades s’obté una imatge global del treball diari dels professionals i del compromís i la dedicació als pacients que assisteixen als centres. En total, l’informe avalua els 216 equips de la Regió Sanitària de Barcelona, que inclou Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana.

Dels  EAP de l’ICS seleccionats a l’informe, vint són de la Gerència Territorial Metropolitana Nord, vuit són de la Gerència Territorial Metropolitana Sud i quatre són de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat. En la primera posició es troba l’EAP Montornès-Montmeló, la segona posició l’ocupa l’EAP Vilassar de Dalt i la quarta, l’EAP Vall de Tenes. Aquests tres equips obtenen una puntuació global superior a 8 sobre 10.

Els estudis de benchmarking de la Regió Sanitària de Barcelona es van iniciar l’any 2002. Hi participen tots els EAP, tant de l’ICS com de la resta de proveïdors.

Podeu veure els resultats equip per equip en aquest enllaç.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.