L’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central lliura els premis del III Concurs de relat breu sobre salut i homenatja els professionals jubilats

SONY DSCLa Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut ha lliurat aquest dimecres els premis del III Concurs de relat breu sobre salut, organitzat amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que enguany ha girat a l’entorn del tema “Valors i salut”. La història guanyadora ha estat “Un dia qualsevol” de Laura Almendros, que treballa al CAP Manlleu, que relata dia a dia la vida d’uns sanitaris occidentals que estan fent la seva feina en algun país africà en condicions molt precàries. El Segon Premi ha recaigut en “Lliçó de vida”, de Rosanna Sánchez, que narra els últims dies de vida d’un avi malalt, i el Tercer Premi, en “Un dia de pluja”, d’Iván Gómez, que explica la trobada entre una noia que ha perdut el xicot en un accident de trànsit i un desconegut en un tren.
L’acte de lliurament de premis, en què també s’ha homenatjat una cinquantena de professionals jubilats de l’ICS, s’ha fet a l’Auditori de la Plana de l’Om i ha estat presidit per Lluís Riu, gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’ICS; per Pere Soley, director gerent de l’Institut Català de la Salut, i per Imma Cervós, directora regional de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Aquesta tercera edició del Concurs de relat breu sobre salut ha rebut un total de 26 textos. Els requisits que havien de complir els relats participants eren no superar les 500 paraules, ser inèdits i no haver estat premiats en altres concursos o certàmens literaris. El Primer Premi ha consistit en un paquet de regal “saludable” a càrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, una visita guiada a la muntanya de sal de Cardona, al casc antic i al castell d’aquesta població, una estada d’una nit a l’Hotel Món Sant Benet i un parell de llibres. Els relats guanyadors es podran llegir al blog ICS Catcentral.

L’acte de lliurament de premis també ha servit per homenatjar, amb l’entrega d’unacreu commemorativa, una cinquantena de professionals jubilats de l’ICS, tres dels quals hi han intervingut fent un breu parlament d’agraïment. La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de Miquel Casadevall, director del Servei d’Atenció Primària a Osona; de Joaquim Verdaguer, director assistencial de la Gerència Territorial Catalunya Central de l’ICS, i de Xavier Bayona, director del Servei d’Atenció Primària a l’Anoia.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.