Els CAP de Barcelona Ciutat de l’ICS s’omplen d’activitats per col·laborar en La Marató de TV3

Marato-CAPPareClaret_APBCN-14Al llarg d’aquesta setmana, l’atenció primària de salut de l’ICS a Barcelona Ciutat vol contribuir de manera desinteressada a l’avenç en la recerca de les malalties del cor, per la qual cosa quatre CAP barcelonins col·laboren en la popular jornada solidària de TV3 mitjançant activitats que serviran per recollir els donatius de la població a La Marató 2014.

Amb aquest objectiu, els CAP Adrià, Trinitat Vella i Sant Rafael han programat activitats que impliquen el foment de l’activitat física i, per això, han convocat dues caminades populars per al 10 i 12 de desembre (CAP Adrià i CAP Trinitat Vella) i una sortida de marxa nòrdica (CAP Sant Rafael) per al mateix dia de la Marató, el diumenge 14 de desembre. Totes tres caminades són obertes a persones de totes les edats, que visquin a qualsevol àrea de la ciutat, i només cal que portin calçat i roba còmodes per participar-hi.

Per la seva banda, el CAP Pare Claret celebra dues sessions informatives sobre quins són els factors de risc cardiovasculars; jornades que són a càrrec, principalment, dels professionals de salut comunitària i també d’altres sanitaris del centre. En aquestes jornades, previstes per als dies 9 i 12 de desembre al matí, es donaran consells per portar una vida saludable amb l’objectiu de conscienciar la població de la gravetat de les malalties cardiovasculars. Les sessions són obertes a tothom, sense que calgui inscripció prèvia i també serviran per recollir el donatiu voluntari dels assistents destinat íntegrament a La Marató.

A més, el CAP Pare Claret ofereix especialment aquests dies a la seva població, sense cita prèvia, la presa de biomesures relacionades amb les patologies cardíaques, com són la tensió arterial i el perímetre abdominal.

Malalties del cor a Catalunya

Des de la Fundació de La Marató de TV3 s’adverteix que, a Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Poden afectar tant homes com dones de qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a qui les pateix.

Marato-CAPStRafael_APBCN-14

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.