El Centre Corporatiu acull la I Jornada de Treball de la Comissió de Referents Territorials d’Infeccions de Transmissió Sexual d’Atenció Primària

La sala d'actes de l'ICS, durant la Jornada de referents d'ITS en atenció primàriaEl Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha acollit  la I Jornada de Treball de la Comissió Corporativa de Referents Territorials d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) d’Atenció Primària. La celebració d’aquesta primera Jornada de Treball respon a l’acord de la Comissió Corporativa de Referents Territorials que va tenir lloc el passat 25 de juliol de 2014. La constitució d’aquesta Comissió és un element clau per impulsar i consolidar la implementació i el desenvolupament del Pla de prevenció, control i atenció de les ITS a Catalunya.

A la Jornada d’avui hi ha participat una setantena de professionals sanitaris, la majoria dels quals són referents territorials d’ITS per als EAP i els ASSIR de l’ICS, però també  hi han assistit responsables de la gestió d’aquests serveis, tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i del CatSalut directament relacionats amb la implementació territorial del Pla de prevenció, control i atenció de les ITS a Catalunya.

En aquesta primera trobada de treball s’han presentat diverses experiències d’organització territorial per impulsar totes les tasques que corresponen i es defineixen en el Model assistencial integrat de les ITS del Departament de Salut (promoció, prevenció, diagnòstic, tractament, notificació i estudi dels contactes). Concretament, les experiències que s’han presentat corresponen als territoris de Muntanya (Barcelona Ciutat), Sabadell (Vallès Occidental), Garraf (Costa de Ponent) i Lleida. També hi han participat, com a ponents, professionals de l’Estació clínica d’atenció primària (ECAP) i dels Sistemes d’Informació dels serveis d’atenció primària (SISAP) del Centre Corporatiu.

Alguns dels elements que s’han posat en evidència són la necessitat de millorar el registre per a la vigilància de les ITS, així com la captació, l’estudi i el tractament dels contactes sexuals, així com la potenciació de les activitats preventives.

La Jornada ha estat presidida per Rosa Morral Parente, responsable de l’Àrea d’Atenció Primària i d’Atenció a la Comunitat de l’ICS, i per les coordinadores de la Comissió, Mireia Alberny Iglesias i Dolors Costa Sampere.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.