Investigadors de l’IRBLleida del CAP Cervera inicien un projecte de millora de l’atenció de pacients amb patologies cròniques

mini_182-FOTOTECA5Els investigadors de l’Equip d’Atenció Primària del CAP de Cervera, amb el suport i l’assessorament de la Unitat de Suport a la Recerca – IDIAP Jordi Gol de Lleida i la participació de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), dissenyaran un Pla d’intervenció individualitzat compartit (PIIC) per a pacients crònics complexos a partir dels resultats de l’estudi i l’avaluació de pacients ingressats a la Residència Geriàtrica Mare Janer de Cervera. El projecte tindrà una durada aproximada de tres anys i disposa d’un finançament d’uns 19.500 euros.

Les persones ingressades a la residència seran valorades per l’equip d’investigadors i professionals i, posteriorment, es classificaran en dos grups: els pacients crònics complexos (PCC) i els pacients amb malaltia crònica avançada, dos tipus de pacients crònics identificats en les directrius del Pla de Salut (2011-2015). Aquesta classificació és una millora en la identificació prèvia dels pacients que servirà per personalitzar l’assistència que rep cadascun i, alhora, per ajudar a optimitzar els recursos de la Residència Geriàtrica Mare Janer de Cervera destinats a cada tipus d’usuari.

El projecte també preveu millorar la coordinació entre els diversos professionals que intervenen en el procés assistencial: personal d’infermeria de la Residència, professionals sanitaris de l’ABS Cervera-la Segarra i de treball social. Aquesta estreta col•laboració tindrà repercussió en la disminució del risc dels PCC i dels pacients amb malaltia crònica avançada d’ingressar a urgències, hospitals i altres nivells assistencials, gràcies al seguiment optimitzat que se’ls oferirà.

A Catalunya s’ha produït un intens procés d’envelliment de la població en les últimes dècades, com a resultat de l’augment sostingut de l’esperança de vida. Aquest fet ha comportat un increment en la incidència i la prevalença de patologies cròniques, degeneratives i incapacitants i, consegüentment, un augment de l’activitat hospitalària. Per millorar tots aquests aspectes, els serveis de salut duen a terme diverses estratègies efectives per a l’atenció a la cronicitat, com ara el PIIC.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.