Comunicat de l’Hospital Vall d’Hebron sobre la dotació de llits crítics i l’activitat de trasplantaments

HUVH_panoramicaDavant les afirmacions sobre la manca de llits de crítics i l’anul·lació de trasplantaments a l’Hospital Vall d’Hebron, la Direcció vol fer les consideracions següents.

  • La dotació de 213 llits de crítics i semicrítics de l’Hospital (tots els del centre) funciona a ple rendiment.
  • Una de les mesures que contempla el Pla d’hivern 2014-2015, que entrarà en funcionament de forma completa el 15 de desembre, és una dotació extraordinària de quatre llits per a pacients semicrítics de suport a les Urgències Generals de l’Hospital.
  • El Pla d’hivern 2014-15 contempla les mateixes mesures que en la temporada anterior. L’aplicació d’algunes d’aquestes mesures, com la posada en marxa de la Unitat de Preingressos i l’increment de les derivacions diàries de pacients a l’Hospital de Sant Rafael, ja es va avançar a l’1 de novembre en resposta a la demanda assistencial.
  • En cap moment s’ha suspès un trasplantament per manca de llits de crítics. És l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) i l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) qui, de forma coordinada, programen l’activitat en funció dels graus d’emergència, la necessitat d’òrgans i els recursos disponibles.
  • El Programa de trasplantament és prioritari per a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i segueix una tendència a l’increment d’activitat. Enguany l’Hospital haurà realitzat 317 trasplantaments d’adults en comparació amb els 290 de l’any 2013, un 14,3% més.
  • L’Hospital Vall d’Hebron garanteix en tot moment els serveis necessaris per atendre la demanda d’atenció ordinària, urgent i de referència.
Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.