El 26 de novembre se celebra, a la sala Costa Daurada de l’Ajuntament de Salou, la primera Trobada de Tutors organitzada per la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) de l’ICS al Camp de Tarragona. L’objectiu és crear un espai de diàleg i intercanvi d’opinions i experiències dels tutors de MFiC del territori, a partir de les exposicions de les millors iniciatives formatives dels centres docents d’atenció primària.
El Ministeri de Sanitat acredita les unitats docents i, a Catalunya, és el Departament de Salut qui acredita els tutors. La unitat docent tarragonina té uns 40 tutors acreditats, mentre que a Catalunya hi han 17 unitats docents de MFiC que disposen de l’acreditació.
La jornada de Salou compta també amb la participació del coordinador de Formació i Recerca de l’ICS al territori i president de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (SEMFyC), el doctor Josep Basora, que explica la importància i la necessitat d’incloure la recerca en aquesta especialitat mèdica.
La cap d’estudis de la Unitat Docent de MFiC del Camp de Tarragona, la doctora Cruzma Fuentes, explica que “la propera entrada en vigor de la troncalitat en la formació sanitària especialitzada dotarà als metges de família d’una visió integral del pacient”. Fuentes afegeix que hi hauran cinc troncs: quirúrgic, mèdic, d’imatge, de laboratori i de psiquiatria, i que “els residents quan agafin plaça de MIR triaran tronc i els del mateix tronc faran una formació comuna”. Segons Fuentes, aquest tipus de formació per als metges de l’atenció primària permetrà “una valoració del pacient amb un abordatge més integral”.