Una jornada sobre cronicitat permet constatar l’alt nivell de coordinació entre les organitzacions que treballen en l’àmbit de la salut a l’Anoia

SONY DSCJunts per la Cronicitat és el nom genèric de la jornada que s’ha celebrat aquest matí al Centre Cívic Centre d’Igualada, que ha permès constatar l’alt nivell de coordinació entre els diferents proveïdors del sistema públic de salut a l’hora de donar una resposta adequada als problemes derivats de la cronicitat.

A les diverses ponències que els professionals del Servei d’Atenció Primària Anoia de l’ICS i del Consorci Sanitari de l’Anoia han presentat aquest matí s’ha pogut comprovar la vocació que tenen els equips de situar els pacients en el centre de l’assistència. En el context de la jornada, en què ha participat un gran nombre de professionals de les diferents organitzacions que treballen en l’àmbit de la salut a la comarca, s’han presentat i debatut iniciatives destinades a aconseguir que els pacients crònics geriàtrics siguin atesos d’una forma propera i permanent.

Un dels objectius que es vol assolir en l’àmbit de la cronicitat és que la coordinació entre els diferents nivells assistencials sigui molt fluida i permeti que tant els malalts com el seu entorn més immediat se sentin ben atesos i que esdevingui fàcil mantenir la continuïtat en l’assistència a les persones grans. Sovint hi ha pacients que han de ser ingressats temporalment a l’hospital i que, posteriorment, retornen als seus domicilis familiars o a les residències; per tant, el seu seguiment passa a fer-se novament des del centre d’atenció primària corresponent.

La cronicitat s’ha convertit en un dels eixos de la política sanitària i social del país. Per això, cada cop més, s’articulen iniciatives (com la que es porta a terme a l’Anoia) que busquen la màxima sincronia entre tots els professionals que treballen amb els pacients crònics complexos.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.