L’atenció a la cronicitat és l’eix d’una jornada conjunta de l’Institut Català de la Salut i del Consorci Sanitari de l’Anoia

Una infermera pren la tensió a una dona gran al CAP Pubilla Casas

Una infermera pren la tensió a una dona gra al CAP Pubilla Casas, d’Esplugues de Llobregat.

Avui, el Servei d’Atenció Primària de l’Anoia de l’Institut Català de la Salut i el Consorci Sanitari de l’Anoia organitzen conjuntament una jornada, anomenada Junts per la Cronicitat, dedicada a un tema que és important i actual, atès que una part cada vegada més gran de l’atenció sanitària se centra en persones d’edat avançada amb malalties cròniques.

Aquest perfil d’usuaris, molt associat a l’envelliment progressiu de la població, necessita un model d’atenció específic. Per això, el Pla de Salut 2011-2015 ha inclòs entre els seus eixosestratègics noves formes d’atendre persones molt fràgils.

L’organització d’aquesta jornada, que aplegarà l’atenció primària il’hospitalària de l’Anoia, posa de manifest la coordinació que s’estableix entre els diversos nivells assistencials per atendre els pacients crònics complexos. L’acte inaugural serà a dos quarts de deu del matí a càrrec de Joaquim Verdaguer, director assistencial de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’ICS, i de Ramon Sellarès, director assistencial de l’Hospital d’Igualada del Consorci Sanitari de l’Anoia. La jornada, que s’allargarà fins a més tard de la una de la tarda, se celebrarà a l’Espai Cívic Centre d’Igualada. La cloenda anirà a càrrec de Remei Juncadella, directora del sector sanitari de l’Anoia del Servei Català de la Salut, i de Xavier Bayona, director del Servei d’Atenció Primària Anoia de l’ICS.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.