Els equips d’atenció primària de les Terres de l’Ebre són els més eficients del sistema sanitari públic

CAP Ulldecona

Visita al CAP Ulldecona.

L’informe d’avaluació de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya reconeix els equips d’atenció primària de les Terres de l’Ebre com els més eficients entre els centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). Entre els quinze primers de 389 trobem set centres ebrencs amb els valors més baixos d’estandarització d’hospitalitzacions potencialment evitables: l’EAP l’Aldea-Camarles-l’Ampolla encapçala la llista, juntament amb els equips d’atenció primària de Tortosa 1 Est-El Temple (4t), Deltebre (5è), l’Ametlla de Mar-El Perelló (6è), Ulldecona (7è), Tortosa 2 Oest (9è) i Sant Carles de la Ràpita (12è).

També els centres ebrencs surten en una posició destacada com a més resolutius en les hospitalització potencialment evitables per malaltia pulmonar obstructiva (MPOC) i insuficiència cardíaca (ICC). Així en ICC, sis dels 15 primers equips d’atenció primària són del territori: l’Aldea-Camarles-l’Ampolla (2n), l’Ametlla de Mar-el Perelló (3r), Tortosa 1 Est-El Temple (4rt), Ulldecona (8è), Deltebre (10è) i Sant Carles de la Ràpita (15è).

Pel que fa a MPOC, hi apareixen sis centres ebrencs entre els quinze primers de Catalunya. Encapçala la llista l’EAP l’Aldea-Camarles-l’Ampolla i el segueixen els equips d’atenció primària de Deltebre (5è), l’Ametlla de Mar-el Perelló (6è), Tortosa 2 Oest (9è), Ulldecona (14è) i Tortosa 1 Est-el Temple (15è).

Pel que fa a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, a l’informe de l’AQUAS apareix com l’hospital de la xarxa hospitalària d’utilització pública de Catalunya amb el millor indicador sintètic d’adequació, en la categoria d’hospitals de referència, en què s’avaluen hospitalitzacions evitables, dies d’estada, cesàries i urgències.

Més informació a la notícia sobre els resultats de qualitat dels centres d’atenció primària ebrencs al web de l’ICS a les Terres de l’Ebre.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.