Vint-i-dos nens han vist complerts els seus somnis gràcies a la col·laboració entre l’Hospital Trueta i la Fundación Pequeño Deseo

Xavier

El somni d’en Xavier era volar en avió.

Un total de 22 nens, d’edats compreses entre els 5 i els 16 anys, han vist realitzats els seus somnis gràcies a l’acord de col·laboració entre l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta i la Fundación Pequeño Deseo, que va començar al 2010. En aquests cinc anys, voluntaris de l’entitat han fet possible que aquests nens, tots ells amb alguna malaltia crònica, condició indispensable, veiessin complert el seu somni. Conèixer jugadors de futbol, fer la ruta de Harry Potter, presenciar un rodatge de “La que se avecina”, ser policia, o fer un passeig amb un Ferrari, són alguns dels exemples dels desitjos dels menuts.

La petició del desig arriba a través dels professionals de l’Hospital o de l’entorn del nen. Els desitjos són tan diversos com la seva pròpia imaginació, però tots es solen expressar en termes similars: “Voldria ser…” (policia, pilot de carreres, veterinari); “voldria anar… “ (a una excavació arqueològica, a un parc d’atraccions o veure el mar) o “voldria conèixer…” (els jugadors del Barça, els superherois…).

A partir d’aquí, els professionals de l’hospital posen en contacte els pares amb la Fundación Pequeño Deseo (FPD) per tal de compartir informació i fer-los còmplices de la sorpresa al nen. És aleshores quan s’ha d’organitzar una trobada entre la criatura i l’equip de l’FPD. L’objectiu és clar: descobrir quina és la seva gran il·lusió (sempre, és clar, garantint que no sigui perjudicial per a la seva salut).

Amb aquesta informació, l’FPD es posa mans a l’obra per convertir en realitat el somni del nostre petit pacient. Fer realitat el desig del nen és totalment gratuït per l’entorn familiar, ja que és la Fundació la que es fa càrrec de totes les despeses de la seva realització. Finalment, el desig es fa realitat, allunyant temporalment el nen i la seva família de la rutina diària que es veuen obligats a viure a causa de la seva malaltia.

Els somnis més recents han estat els d’en Xavier, de 15 anys i veí de Figueres, que li feia il·lusió volar en avió. No només va ser possible, sinó que, a més, va acompanyar el pilot a la seva cabina durant tot el trajecte fins a Madrid, on va visitar una fira de videojocs, l’altra seva gran passió. El somni d’en Xavier es va fer realitat el 16 d’octubre.

Un altre somni convertit en realitat és el d’en Genís, un nen d’11 anys de Torroella de Montgrí, que el 16 d’octubre va viatjar a Madrid juntament amb la seva família, on va conèixer el seu gran ídol, Iker Casillas.

L’últim somni complert al Trueta ha estat el de l’Adrià, un banyolí de 6 anys que volia conèixer els jugadors del Barça. I així va passar el 22 d’octubre, quan tots els jugadors del seu equip li van firmar una samarreta, i el porter Claudio Bravo li va regalar uns guants signats. A més, l’Adrià va poder donar a Messi un dibuix que havia fet ell mateix amb molta il·lusió.

“Trueta, hospital amable”

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta aposta per ser un centre amable envers els seus pacients, els seus professionals i la societat que l’envolta. Per això, es duen a terme un seguit d’activitats i es presten uns serveis que pretenen, justament, fer més amable l’estada al centre sanitari. La col·laboració amb la Fundación Pequeño Deseo busca justament això.

Vegeu la notícia sobre el conveni entre l’hospital gironí i la Fundación Pequeño Deseo al web de l’Hospital Trueta.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.