Germans Trias i Fundació Catalunya-La Pedrera lliuren per tercer any uns ajuts per a la continuïtat laboral dels joves talents de l’hospital

premiatsEls Ajuts Germans Trias Talents, creats l’any 2012 per Germans Trias i Fundació Catalunya-La Pedrera, han arribat aquest mes de novembre a la seva tercera edició reconeixent 17 professionals, que podran dur a terme un projecte de recerca a través d’un contracte amb l’Institut Germans Trias compaginant-lo, en la majoria de casos, amb activitat assistencial. L’acte oficial de lliurament d’aquests ajuts va tenir lloc ahir dijous a La Pedrera, amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz, i del director general de Planificació i Recerca del Departament de Salut, Carles Constante, que també és el president de l’Institut Català de la Salut (ICS). Així mateix, hi va ser present el director gerent de l’ICS, Pere Soley, i els representants de l’Ajuntament de Badalona, de Germans Trias i el Campus Can Ruti, i de les tres empreses que ajuden a fer possible la convocatòria d’aquestes beques.

Els Ajuts Germans Trias Talents van néixer amb la finalitat de retenir o potenciar la carrera dels joves talents de l’hospital malgrat les dificultats per a la seva continuïtat que suposa l’actual situació econòmicofinancera. En aquests tres anys, i gràcies al finançament de Germans Trias, Fundació Catalunya-La Pedrera, i els laboratoris Novartis, Esteve Teijin i Shire, s’han consolidat com a una oportunitat per als professionals del centre.
Enguany, de les 17 persones que han rebut finançament per a un projecte de recerca, 5 han aconseguit renovar l’ajut que ja van rebre el 2013. En total, s’han pogut lliurar més de 150.000 euros, una quantitat que ha augmentat respecte a l’any passat, que va ser d’uns 125.000, i respecte a la primera convocatòria, quan la xifra va ser de 80.000 euros.

Els projectes

Per optar als reconeixements, els professionals han de presentar un projecte de recerca avalat per un mentor. Els projectes presentats són avaluats per una comissió de Germans Trias i de la seva fundació de recerca. Els professionals que finalment són escollits tenen un contracte laboral amb l’Institut Germans Trias i mantenen, en la majoria de casos, la seva vinculació assistencial amb l’hospital.

Resultats constatats

Els resultats de les edicions anteriors ja són visibles en forma d’articles científics, presentacions a congressos, convenis de col·laboració i projectes assistencials i de recerca, que fan possible que 9 de les 20 persones reconegudes el 2012 i el 2013 tinguin ja continuïtat laboral a Germans Trias.

Consells d’un reconegut investigador

Al lliurament d’ahir a La Pedrera també hi va participar el cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental de Germans Trias, Pere-Joan Cardona, reconegut internacionalment per la tasca que duu a terme en la cerca de solucions per evitar el desenvolupament de la tuberculosi. Cardona va ser l’encarregat de dirigir-se als joves que rebien l’ajut per explicar-los la seva experiència i oferir-los algunes recomanacions per tirar endavant els seus projectes de recerca.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.