Dues delegacions de Suècia i Escòcia visiten el Servei d’Atenció Primària Baix Llobregat Centre

Els dies 1 i 2 d’octubre, una delegació d’Escòcia, i una delegació de Suècia  van visitar el Servei d’Atenció Primària (SAP) Baix Llobregat Centre, dins del projecte europeu CASA (Consortium for Assistive Solutions Adoption).

El CASA és un projecte europeu destinat a l’intercanvi de coneixements i bones pràctiques al voltant de l’ampliació de les TIC i serveis innovadors per a la vida independent, especialment de la gent gran i malalts crònics.

L’intercanvi d’aquestes bones pràctiques es fa, entre d’altres, a través de visites d’estudi a les regions participants on es tracten temes com la interacció social, les malalties cròniques, l’estil de vida saludable i la rehabilitació, entre d’altres.

Les dues delegacions van mostrar molt d’interès pel model de Gestió de Casos i d’atenció 7/24, i la col·laboració entre els diferents nivells assistencials en l’atenció als Pacients Crònics Complexos (PCC) i Pacients amb Malaltia Crònica Avançada (MACA) que es du a terme al SAP Baix Llobregat Centre des de gener del 2013.

Els participants de les delegacions d’Escòcia i Suècia eren directors d’hospitals, directors de primària i professionals de telemedicina. També van assistir representants del TicSalut, la direcció de la Direcció Atenció Primària de  Costa de Ponent, i la direcció del SAP Baix Llobregat Centre, gestores de casos, metges de l’Equip de Gestió de Cronicitat i professionals dels diferents hospitals de referència (especialistes i infermeres clíniques referents de cronicitat d’aquests dos hospitals).

L’experiència va ser molt positiva per a tots els participants de la trobada – els membres de les delegacions i els professionals del SAP Baix Llobregat Centre, dels hospitals de referència del Consorsi Sanitari Integral, el Parc Sanitari de Sant Joan de Deu de Sant Boi de Llobregat i TicSalut- ja que van comprovar de primera mà aquest nou abordatge dels pacients crònics.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.