L’Hospital Arnau de Vilanova organitza el primer Curs de malalties tromboembòliques a la Regió Sanitària de Lleida

Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Façana de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Els processos tromboembòlics representen una complicació important en l’evolució de determinades patologies, que produeix un augment de la morbiditat i la mortalitat i, consegüentment, un important augment del cost de les cures mèdiques.

Estimacions recents suggereixen que la malaltia tromboembòlica provoca més morts als Estats Units d’Amèrica i a la Unió Europea que la síndrome de la immunodeficiència, els accidents de carretera i el càncer de mama. A més, aquesta malaltia es considera la principal causa de mort evitable entre els pacients ingressats a un hospital.

Atesa la importància d’aquesta patologia i la implicació que té en totes les especialitats mèdiques, l’Arnau ha organitzat un curs multidisciplinari centrat en la malaltia tromboembòlica que tindrà lloc demà, 23 d’octubre de 2014. L’acte serà inaugurat per la doctora Anna Aran, directora mèdica del centre, i per la doctora Cristina Marzo, facultativa especialista de la Secció d’Hemostàsia, i hi participaran professionals tant de l’Hospital Arnau de Vilanova com de centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Lleida.

Durant la jornada, s’abordaran aspectes relacionats amb la malaltia tromboembòlica des de diferents vessants i, també, es presentarà un projecte de protocol de diagnòstic i tractament del tromboembolisme pulmonar, una patologia molt freqüent en l’àmbit de l’atenció primària i les urgències. Com a cloenda del curs, tres residents exposaran casos clínics amb la finalitat de determinar, en cada cas, l’actuació més adequada.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.