El 87% de la plantilla de l’ICS té un contracte de treball estable

El 87,3% de la plantilla laboral de l’ICS té un contracte de treball estable (entre personal fix i interí). El 12,7% restant correspon a contractes de curta durada per substitucions, per guàrdies o per reforçar de manera puntual l’activitat, derivats de la mateixa naturalesa de l’activitat sanitària de la institució, que suposa donar cobertura els 365 dies de l’any, les 24 hores del dia. Això vol dir que, per les seves característiques i per la tasca assistencial que duen a terme, els centres sanitaris sempre han de tenir un percentatge d’eventualitat. 

Des de l’ICS s’està treballant perquè la situació contractual dels seus professionals sigui el més estable possible. En aquest sentit, la Direcció de Recursos Humans ha posat en marxa un pla per reduir l’eventualitat, mitjançant l’augment de contractes de llarga durada que doni estabilitat a la plantilla de l’ICS. Cal tenir en compte que des de l’any 2010 no s’ha convocat oferta pública d’ocupació, perquè la normativa estatal vigent impedeix convocar oposicions.

En qualsevol cas, i amb l’objectiu d’assolir la màxima estabilització de la plantilla possible, des del mes de gener de 2014 els centres de l’ICS han realitzat un total de 1.933 contractes d’interinitat.

L’ICS és l’empresa de serveis sanitaris més gran del país, on treballen 38.677 professionals. Gestiona 285 equips d’atenció primària i vuit hospitals (Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias, Arnau de Vilanova, Joan XXIII, Trueta, Verge de la Cinta i Viladecans).

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.