Els equips d’atenció primària de Reus promouen l’exercici físic i l’alimentació saludable

PasaPasReus_Avui dilluns 13 d’octubre comença oficialment la desena edició del Programa ”Pas a Pas” d’exercici  físic moderat, promogut des de l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona a les quatre àrees bàsiques de salut de Reus. Aquesta nova edició compta  amb la participació de més de 150 caminadors que, al llarg de l’any (octubre  2014-juny 2015), faran un total de 68 sortides repartides en 35 setmanes (dos dies  setmanals) amb una durada d’una hora cada sessió.

Els  caminadors  realitzen l’activitat en les proximitats del seu centre. S’han programat diferents circuits urbans, lleugers i moderats, amb diferents  quilometratges (de 2 a 5 km. ) i amb diferents nivells de dificultat (intensitat) d’acord al desnivell aprofitant l’orografia del terreny.

Aquest any, a part de les infermeres referents del programa, Roser Pedret, Mercè  Timon, Llorenç Peralta, Anna Ruth i Àngels Vinuesa, s’afegeix a l’equip la coordinadora de la Unitat de Fisioteràpia de l’ICS Camp de Tarragona, Cori Fargas.

Alimentació saludable al Mercat Central de Reus

Els dimecres 15, 22 i 29 d’octubre, d’11h a 12h, els quatre equips d’atenció primària (EAP) de l’ICS de Reus, conjuntament amb l’Ajuntament, faran una campanya per promoure l’alimentació saludable entre la ciutadania. Amb el lema “Salut i Mercat: Dieta mediterrània”, les infermeres Montse García Barco i Margarida Robert Vilà informaran, en un stand situat al Mercat Central, sobre alimentació saludable i promoció de la dieta mediterrània.

L’objectiu de la iniciativa és donar informació i consells sobre la importància i la influència de l’alimentació en la salut, per la qual cosa es repartiran entre els compradors del Mercat Central uns calendaris de 2015 de sobretaula amb la piràmide d’aliments, que han estat editats especialment per a aquesta campanya conjunta de l’ICS i l’Ajuntament de Reus. Les infermeres també els oferiran la possibilitat de fer-se un control de la pressió arterial.

Una bona alimentació és molt important per al desenvolupament físic i psíquic i per a la prevenció de malalties, com ara l’obesitat, la diabetis, la hipertensió, la dislipèmia, la càries i el restrenyiment crònic. Una alimentació sana ha de ser saborosa, suficient, variada, equilibrada i adaptada. Aquestes són les 10 pautes per menjar saludablement:

1 – Planificar els àpats.

2 – Respectar els horaris establerts.

3 – Asseure’s a taula, si pot ser acompanyats, i menjar sense pressa.

4 – Evitar de mirar la televisió o llegir mentre estem menjant; és contraproduent per alimentar-se equilibradament.

5 – Fer un bon esmorzar.

6 – Prendre un sopar lleuger.

7 – Fer 5 àpats al dia i beure aigua entre hores.

8 – Menjar per la gana que tenim.

9 – Moderar el consum de sucre, sal i greixos.

10 – Ser moderats en la quantitat de vi que bevem, en cas de beure’n.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.