Diversos centres cívics de Lleida acullen la segona edició d’un curs bàsic de formació adreçat a persones cuidadores no professionals

Cuidar una persona en situació de dependència, sense rebre el suport suficient o la formació adequada, pot provocar sobrecàrregues físiques i emocionals que perjudiquen el benestar de la persona cuidadora i, com a conseqüència, de la persona dependent i del seu entorn.

A través dels equips bàsics de Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida i dels professionals sanitaris de l’EAP Bordeta-Magraners, es posa en marxa la segona edició d’un curs bàsic de formació adreçat a persones cuidadores no professionals, que es durà a terme durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. Aquest curs, que es compon de quatre tallers d’onze sessions teòriques i pràctiques d’una hora i mitja cadascuna, té l’objectiu de proporcionar informació, habilitats i tècniques a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent, així com facilitar-li eines d’autocura per evitar situacions d’esgotament.

Els cursos, als quals ja s’han inscrit una seixantena de participants, es realitzaran a tres centres cívics: la Bordeta, la Mariola i Balàfia i a la Llar de Jubilats de Democràcia.

Aquest any 2014, com a novetat, es posa en marxa un projecte de col·laboració entre la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament i l’EAP Bordeta–Magraners motivat pel fet que tant l’Institut Català de Salut com l’Ajuntament de Lleida duen a terme sovint accions que tenen els mateixos objectius, metodologia i població destinatària (com és ara la formació i el suport a cuidadors no professionals).

Tenint en compte que ambdues institucions aposten per l’acció conjunta i la coordinació sociosanitària, es decideix treballar conjuntament en aquesta formació per evitar duplicar accions, per millorar la coordinació professional, i arribar al màxim nombre de ciutadans possible.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.