L’Oncolliga Comarques de Lleida aposta pels tractaments personalitzats en l’edició de la campanya d’aquest any

Flor 2014Sota el lema “Perquè som diferents, volem un tractament singular”, l’Oncolliga Comarques Lleida treballa aquest any per la medicina personalitzada. Les teràpies dirigides i els tractaments específics que depenen de les característiques moleculars dels tumors en l’abordatge de determinats tipus de càncer són el que s’anomena tractament personalitzat. L’any 2013 el Laboratori de Genètica Molecular va generar més de 2.800 casos i estudis realitzats majoritàriament amb pacients amb càncer de còlon, gastrointestinal, d’ovari, limfomes, leucèmies, melanomes, etc. Per tal de realitzar més estudis i generar més projectes es fa necessària l’actualització de coneixements tècnics i la utilització de nous sistemes d’anàlisi de l’ADN, que permetin diferenciar les característiques moleculars dels tumors.

La tecnologia que permet aquesta personalització són els anomenats seqüenciadors d’ADN, que són capaços de detectar un gran nombre d’alteracions que afecten la resposta dels pacients als diferents tractaments contra el càncer. S’anomenen EGFR en el càncer de pulmó, KRAS en el càncer de còlon, ABL en les leucèmies, GIST en els càncers gàstrics, i PIK3CA en els de mama. Aquests seqüenciadors també faciliten la caracterització de les alteracions que puguin afectar el material hereditari (exomes) que habita fora de les cèl•lules, líquids pleurals, plasma i altres.

Per tot això, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l’Institut de Recerca Biomèdica i l’Oncolliga Comarques de Lleida aposten plegats per aquest nou projecte, que ha de situar els nostres serveis clínics i d’investigació en una posició capdavantera en la investigació.

Amb el lema “Perquè som diferents, volem un tractament singular” aquesta setmana l’Oncolliga surt al carrer amb l’edició 2014 d’”Una flor per a un projecte”, amb l’objectiu de finançar amb la participació ciutadana un seqüenciador d’ADN per al servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Així mateix, els dies 8, 9 i 10 d’octubre es col•locarà una taula informativa a l’Hospital i a diverses poblacions on es podrà comprar una flor per col•laborar en aquesta campanya solidària.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.