Les persones amb síndrome de l’intestí irritable tenen les defenses més activades al seu intestí

15386453901_bde62a07a5_zUn equip d’investigadors del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), dirigit per la Dra. María Vicario i el Dr. Javier Santos, ha descobert que els pacients amb síndrome de l’intestí irritable (SII) i diarrea tenen més activitat immunitària en el seu intestí prim que les persones sense aquesta malaltia. Els resultats de l’estudi s’han publicat recentment a la revista Gut i s’acaben de destacar a Nature Reviews, Gastroenterology and Hepatology.

“Sorprenentment, hem detectat que els pacients amb aquesta malaltia tenen més cèl·lules productores d’anticossos en el seu jejú que les persones sanes”, explica la Dra. Vicario. La majoria d’aquests anticossos són immunoglobulines del tipus lgG, que són més eficaces que altres tipus d’anticossos, i es produeixen quan algun antigen estimula les cèl·lules productores.

Per detectar la presència dels anticossos a l’intestí, els investigadors van realitzar una anàlisi d’expressió de gens que va revelar alteracions a nivell molecular i cel·lular que no s’havien descrit abans i que estan assocades a la gravetat de simptomatologia. “Hem descobert que com més activades tenen els pacients les defenses del seu intestí, més símptomes pateixen”, destaca la Dra. Vicario. Els principals símptomes del SII són dolor o incomoditat en la part inferior de l’abdomen i modificacions en la forma o la freqüència de les deposicions.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.