170 professionals de l’ICS a la Catalunya Central es troben a Igualada per compartir propostes de millora

Jornada sobre seguretat de pacients de l'ICS a la Catalunya CentralProfessionals de diferents equips d’atenció primària de la Gerència Territorial Catalunya Central de l’ICS han presentat aquest dijous prop de 40 propostes diferents per millorar la qualitat i reduir al mínim els riscos per als pacients. La jornada especialitzada, que s’ha celebrat a l’Ateneu d’Igualada, ha reunit uns 170 professionals interessats en els sistemes que repercuteixen en la qualitat de l’assistència sanitària. L’acte inaugural va anar a càrrec del gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Lluís Riu; del regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Igualada, Fermí Capdevila; i de la responsable territorial a l’Anoia del CatSalut, Remei Juncadella.

Aquesta ha estat la primera jornada de l’ICS a la Catalunya Central en la qual s’han visualitzat els avenços de la institució en relació amb la qualitat, especialment a l’àmbit de la seguretat dels pacients. Assegurar que un aparell per prendre la pressió arterial està ben equilibrat, establir procediments molt àgils perquè els malalts greus siguin atesos urgentment, o vetllar per la caducitat dels medicaments són exemples de la importància de la qualitat en tots els processos assistencials.

Des de fa tres anys, la Gerència Territorial Catalunya Central disposa d’un referent que promou la cultura de la qualitat i la seguretat, i la implantació progressiva del model d’acreditació. A cada equip de treball també hi ha una comissió de qualitat i seguretat, formada per professionals de diferents estaments, que té per objectiu consensuar nous procediments, circuits i protocols d’actuació; revisar i actualitzar els ja existents, i elaborar un pla de qualitat i seguretat que estableix objectius a partir de totes les àrees de millora detectades i fer-ne difusió als professionals.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.