Nefròlegs llatinoamericans escullen Lleida per formar-se en la prevenció i el diagnòstic de malalties vasculars

180914_curso_udetma_abbvie1Un grup de 12 nefròlegs procedents d’Argentina, Colòmbia, Equador, Mèxic i Perú rebran avui dijous 18 de setembre i demà divendres 19 de setembre un curs formatiu en arteriosclerosis (carrega de greix a les artèries) a la unitat UDETMA (Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques) del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. La UDETMA s’ha especialitzat en oferir formació en tècniques (ecografia arterial, mesura de la velocitat de l’ona de pols…) per el diagnòstic de malaltia arterial subclínica i la prevenció de malalties cardiovasculars. Gràcies a aquests cursos, el servei situa Lleida i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova com un dels punts formatius en aquest àmbit més importants d’Espanya.

Els nefròlegs llatinoamericans rebran coneixements sobre la calcificació vascular en els pacients renals, així com tallers pràctics de tècniques de diagnòstic no invasives com l’ecografia d’artèries caròtides i femorals, la mesura de l’índex turmell-braç o la mesura de la velocitat de l’ona de pols, entre d’altres.

A més, la UDETMA, amb el suport de la Sociedad Española de Nefrología i la Societat Catalana de Nefrologia, organitza per tercer any el Màster en Malalatia Aterotrombòtica, títol propi de la Universitat de Lleida. Una oportunitat única per conèixer les bases teòriques de les exploracions vasculars i els factors de risc cardiovasculars. La unitat també organitza la segona edició del curs d’experts en Diagnòstic d’ateromatosi subclínica mitjançant ecografia arterial, un curs pràctic d’aprenentatge de tècniques diagnòstiques.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.