Aclariments sobre la notícia publicada a El País sobre la cirurgia pediàtrica de l’Hospital Trueta

Hospital Josep Trueta GironaEn relació a la notícia que publicava el diari El País el 8 de setembre sobre la cirurgia pediàtrica a l’Hospital Dr Josep Trueta, des de la Gerència territorial de l’ICS a Girona volem informar que certament la llista d’espera del servei s’ha anat incrementant almenys durant els últims sis anys, una tendència que la direcció vol aturar. Aquest és l’objectiu que persegueix la gerència amb la reorganització del servei. Malgrat les dificultats del moment, la gerència està fent esforços per contenir la situació, i les dades registrades en aquests últims mesos ens fan pensar que s’ha aconseguit revertir aquesta tendència.

El mes de maig passat es va signar un conveni entre l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital Trueta per unificar funcionalment tots dos dispositius i reforçar el servei com a centre de referència a la Regió Sanitària de Girona. Es preveu la incorporació de dos especialistes més, cosa que permetrà reduir la llista d’espera i disposar d’un cirurgià pediàtric 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Actualment s’està treballant en el pla funcional de la nova organització, que es preveu posar en marxa aquest últim trimestre de l’any. La principal dificultat és la poca oferta de cirurgians pediàtrics en el mercat laboral.

L’anul·lació de dues sessions quirúrgiques aquest estiu es va deure a la coincidència de les vacances d’un dels cirurgians amb la baixa per malaltia d’un altre. Les sessions quirúrgiques es van aprofitar per intervenir a pacients d’altres especialitats. A dia d’avui, totes les operacions que van quedar pendents s’han realitzat.

Anna Ochoa de Echagüen

Directora Assistencial ICS/IAS Girona

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.