Especialistes en càncer de pàncrees es reuniran al Trueta per compartir els darrers avenços mèdics

Façana Hospital Josep TruetaUna cinquantena de professionals es reuniran el proper dimarts, 9 de setembre de 2014, a l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta per participar a la Jornada d’Actualització en Càncer de Pàncrees, organitzada pel Servei d’Anatomia Patològica d’aquest centre. Hi assistiran destacats especialistes de prestigi internacional, com el doctor Josep Tabernero, que parlaran de les darreres novetats i avenços en el tractament mèdic d’aquest tipus de tumor. El càncer de pàncrees és un dels més agressius que hi ha i constitueix la quarta causa de mort (el 4,2% dels casos en homes i el 6,2%, en dones) després del de pulmó, pròstata i còlon.

Un dels factors que juguen en contra del seu tractament és que el tumor es presenta en fase avançada en més del 85% dels casos, cosa que fa que la major part dels pacients afectats morin uns divuit mesos després de l’inici dels símptomes. La seva supervivència al cap de cinc anys és tan sols del 5%. A l’Hospital Trueta de Girona es fan cada any una trentena d’operacions de càncer de pàncrees.

Malgrat l’alta mortalitat que provoca aquest càncer, les investigacions i els darrers avenços clínics en aquest camp permeten algunes dosis d’optimisme. La radicalitat quirúrgica, acompanyada d’un diagnòstic anatomopatològic precís i acurat, pot ajudar a definir millor el pronòstic dels diferents tumors de pàncrees. I si a això s’incorporen els resultats de la investigació oncològica es pot arribar a donar un raig d’esperança en el tractament d’una patologia tan ominosa.

Per parlar d’aquests darrers avenços i de tècniques quirúrgiques específiques, factors que intervenen en aquesta patologia, controvèrsies i novetats, a la Jornada hi participaran el doctor Eugeni López-Bonet, cap de servei d’Anatomia Patològica; el doctor Joan Figueras, del servei de Cirurgia General i Digestiva; i la doctora Cristina Meléndez, del Servei d’Anatomia Patològica, tots ells de l’Hospital Doctor Josep Trueta; la doctora Teresa Serrano, del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Bellvitge i el doctor Josep Tabernero, del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. La Jornada és oberta a tots els professionals i al públic en general i serà presentada pel gerent de l’ICS a Girona i l’IAS, el doctor Vicenç Martínez Ibáñez.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.