L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta desmenteix que hi hagi col·lapses a Urgències

Exterior Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Exterior Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

La Direcció de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) desmenteix rotundament que s’hagin produït situacions de col·lapse en el Servei d’Urgències durant aquest estiu. El nombre d’urgències ateses (7.043, entre juliol i agost) ha estat similar al d’anys anteriors (7.182, al juliol i agost del 2013), amb una disminució dels casos ingressats (1.112, el 2014; 1.148, el 2013), mentre que els casos quirúrgics s’han incrementat un 7,8% respecte l’estiu passat. Els usuaris són atesos en tot moment en funció de la urgència de la seva patologia i el centre ajusta el nombre de llits segons les necessitats.

Els malalts atesos a Urgències s’ubiquen en llits o en butaques en funció de la seva patologia. Dins del Servei, hi ha l’Àrea de curta estada on s’ingressen pacients que requereixen períodes d’hospitalització entre 24 i 48 hores. La dotació de llits pot variar en funció de les necessitats. Diàriament l’Hospital té personal d’infermeria preparat per fer front a aquestes variacions, i tan sols en dues situacions puntuals aquest estiu ha calgut incrementar la dotació d’infermeria. La Direcció de l’HTVC garanteix que cap malalt que ha de ser ingressat queda pendent de ser ubicat, i assegura que en cap cas ha calgut anul·lar ingressos programats.

El nombre de llits disponibles a l’HTVC varia en funció de les necessitats de cada moment de l’any i es redueix a l’estiu, coincidint amb la disminució de l’activitat quirúrgica programada. El centre treballa habitualment amb una mitjana de 156 llits disponibles permanentment, 20 llits menys durant el període d’estiu. Al marge de la millora en l’eficiència en l’ús dels llits, aquests darrers anys s’han incorporat mesures que eviten ingressos, com són un notable increment de la cirurgia major ambulatòria, la disminució de l’estada mitjana preoperatòria, l’hospitalització domiciliària i la derivació dels casos crònics a les unitats de subaguts del territori.

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director, Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.