La CAMFIC dóna el 0,7% del seu pressupost a un projecte del VHIR i el PROSICS a Angola

Professionals de l'Hospital de Nossa Senhora da Paz, d'Angola

Professionals de l’Hospital de Nossa Senhora da Paz, d’Angola, amb què col·labora el VHIR. Foto: VHIR/Hospital Vall d’Hebron

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) donarà prop de 12.000 euros, que és el 0,7% del seu pressupost, al projecte “Millora del tractament i qualitat de vida dels pacients amb tuberculosi en una zona d’Angola amb alta prevalença de la malaltia”, liderat per investigadors del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS).

L’entitat afirma en un comunicat que s’ha decantat pel projecte del Vall d’Hebron per la seva dimensió investigadora, de telemedicina i orientació al codesenvolupament sanitari. L’estudi el porten a terme conjuntament al VHIR els grups de Malalties Infeccioses i de Microbiologia.

Des del 2008, els investigadors i metges del Vall d’Hebron treballen en estreta col·laboració amb l’hospital Nossa Senhora da Paz, localitzat al centre-est d’Angola. Des d’aleshores, duen a terme unprojecte de telemedicina per compartir els casos amb els que es troben a Angola, i diferents estudis sobre la resistència de la tuberculosi, l’epidemiologia de l’esquistosomiasi i la relació entre la mortalitat infantil i la malària. Fa només un parell de mesos, els investigadors van aconseguir, gràcies al suport de la Fundació Probitas, portar al país el primer sistema automàtic per diagnosticar la tuberculosi multiresistent.

Font: Vall d’Hebron Institut de Recerca.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.