El Centre d’Assistència Primària de Rambla Ferran acull el programa “RespirFàcil”

Les malalties del sistema respiratori han passat a ser la segona causa de mort a Espanya. Per aquest motiu l’atenció d’aquests pacients des de l’atenció primària cada dia pren més força. En aquest sentit, el pacient respiratori passa a ser un element actiu i decisiu en el maneig de la seva malaltia. I, amb aquest objectiu, al Centre de Salut de Rambla de Ferran, va néixer el projecte “RespirFàcil. Salut i Respiració”. Es tracta d’un programa de rehabilitació respiratòria que aborda holísticament al pacient respiratori des de l’Atenció Primària.

Aquesta rehabilitació consisteix a fer una intervenció multidisciplinar aplicant un pla de cures integral, amb educació sanitària sobre el maneig dels inhaladors, consell antitabac, alimentació equilibrada, hidratació, seguiment del compliment farmacològic, estat vacunal,i el desenvolupament del pla d’exercicis de gimnàstica respiratòria del Programa RespirFàcil. Així, es garanteix l’atenció integral per tal de donar resposta a totes les necessitats del pacient.

Després de set anys desenvolupant el programa, podem afirmar que els pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica del Centre de Salut de Rambla de Ferran tenen un 10% menys d’ingressos hospitalaris vers la població de referència de Catalunya.

Això fa que es garanteixi la continuïtat del Programa al Centre de Rambla de Ferran.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.