Culmina amb èxit la integració dels laboratoris de Manso, Bon Pastor i Vall d’Hebron

Laboratori clínic Vall d'HebronAquest mes de juliol ha finalitzat amb èxit la tercera i última etapa de la integració dels laboratoris Vall d’Hebron, Manso i Bon Pastor en un únic espai físic que dóna lloc al laboratori de referència públic més important de l’Estat espanyol, amb aproximadament 8.780 m2 de superfície total distribuïda en tres edificis adjacents. 

El Laboratori és una peça fonamental de l’Hospital i també de l’àmbit de l’atenció primària, ja que els resultats de les mostres que s’hi processen són una eina bàsica per al diagnòstic.

El Laboratori Clínic Vall d’Hebron inclou els serveis de Bioquímica, Hematologia, Microbiologia, Immunologia, Anatomia Patològica i Genètica, amb un alt grau de terciarisme.

Per poder donar resposta a l’elevada demanda de proves prevista es va fer una important remodelació de la primera planta de l’edifici del Laboratori, a la qual es va dotar d’una estructura Corelab (laboratori central), amb una superfície aproximada de 1.890 m2, on s’integren les proves més comunes de complexitat baixa i mitjana dels diferents serveis del Laboratori Clínic. En aquest Corelab s’ha implementat durant l’últim any la més avançada tecnologia d’automatització, que permet un millor control de les mostres, un processament més ràpid i que disposa de la capacitat suficient per generar fins a 120.000 resultats diaris. Tot això permetrà una millora en el temps de resposta, que repercutirà en una millor gestió del malalt intrahospitalari i extrahospitalari.

La integració dels nous laboratoris clínics s’ha dut a terme en tres etapes: la primera, iniciada el març, amb el trasllat al nou espai del Laboratori; la segona, efectuada al juny, amb la integració del Laboratori de Manso, i la tercera, el juliol,  amb la integració del Laboratori de Bon Pastor. Finalitzava així el procés d’integració dels tres laboratoris en el nou Laboratori Clínic Vall d’Hebron. Una de les peces clau per a la integració ha estat la implicació i el compromís de tots els professionals dels laboratoris, d’Infraestructures Generals i de Sistemes d’Informació que han sumat forces; això ha permès el procés hagi finalitzat amb èxit.

Està previst que els nous laboratoris funcionin a ple rendiment el mes de setembre, que és quan podran atendre més de 6.000 sol·licituds diàries, xifra que representa la recepció de 15.000 a 18.000 mostres i el processament de 65.000 determinacions per dia, aproximadament.

Vegeu la notícia sobre la posada en marxa del laboratori al web de l’Hospital Vall d’Hebron.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.