L’Hospital de Bellvitge reitera que la situació assistencial al centre és de total normalitat

vista_hospital

La situació a l’Hospital Universitari de Bellvitge és de normalitat assistencial. La planificació d’estiu d’aquest any va començar, com altres anys, amb la reducció progressiva d’una unitat d’hospitalització a partir del pont de Sant Joan. La primera unitat d’hospitalització va quedar tancada fa uns dies, la segona unitat s’ha tancat avui i, en aquests moments, estan en procés de tancament dues unitats més, on estan ingressats un total de 10 pacients que es neguen a ser traslladats a altres unitats de referència. La prioritat de l’Hospital, més enllà d’opinions i judicis, és salvaguardar l’atenció de qualitat i la seguretat dels seus pacients. 

La reordenació de l’activitat quirúrgica a l’estiu és un fet habitual en la planificació assistencial de qualsevol hospital. Aquesta planificació, que garanteix en tot moment l’atenció dels pacients, té en compte la disminució de la demanda d’operacions de cirurgia programades. Alhora, permet que els professionals gaudeixin de les seves vacances reglamentàries i fer obres de manteniment i millora.

L’hospital tenia avui a Urgències 27 pacients pendents de ser traslladats a una planta d’hospitalització. Avui també han ingressat 30 pacients a qui se’ls ha de realitzar una intervenció quirúrgica programada. Cap operació programada per avui ha estat cancel·lada. En aquests moments, els pacients procedents de l’àrea d’urgències amb ingrés signat el dia 22 de juliol i els programats —un total de 53 pacients— tenen un llit disponible, restant algun llit més lliure per a l’atenció continuada d’avui dia 23 de juliol. Hi ha disponibilitat de llit de crític per atendre les emergències de l’àrea de referència directa de l’hospital i l’activitat terciària que ho requereixi.

En relació als comentaris efectuats sobre la llista d’espera quirúrgica de l’hospital, el descens de pacients en l’últim més ha estat de 597 i l’acumulat de descens del primer semestre d’aquest any és de 1086 pacients. Aquest descens s’ha produït gràcies a un increment de l’1% de l’activitat programada de l’Hospital Universitari de Bellvitge i d’un procés de revisió dels pacients més antics per tal d’identificar duplicats, errors administratius i reavaluació de la indicació quirúrgica inicial per part dels facultatius referents. Alhora, amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat i equitat de serveis assistencials de la població, s’ha ofert des del Servei Català de la Salut a aquells pacients que manifestaven el seu acord, ser atesos a altres centres de la xarxa pública, preferiblement dins del territori del Baix Llobregat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.