Una aplicació informàtica connecta metges d’atenció primària i psiquiatres de la Fundació Pere Mata per resoldre problemes de salut mental a les Terres de l’Ebre

Professional consultant l'aplicació a l'ordinadorEls metges de família dels 11 equips d’atenció primària que gestiona l’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre disposen des del passat mes d’abril d’una aplicació informàtica, dissenyada per Sistemes d’Informació de l’ICS Terres de l’Ebre, que els permet connectar virtualment amb els psiquiatres especialistes de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre per realitzar qualsevol consulta sobre malalties mentals dels seus pacients.

L’objectiu d’aquest aplicatiu és que els professionals dels dos proveïdors de salut que donen assistència a la població de les Terres de l’Ebre puguin compartir informació de forma segura. L’aplicació també serveix per evitar desplaçaments innecessaris dels usuaris i, a més, permet augmentar la resolució de l’atenció primària en temes de salut mental per aquells casos que no exigeixen derivació als serveis especialitzats que gestiona la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre.

El projecte està emmarcat dins de la ruta assistencial de la depressió, un problema de salut mental que s’ha vist incrementat en els últims anys, tot i que l’aplicació informàtica permet realitzar tot tipus de consultes als psiquiatres. Els impulsors d’aquesta iniciativa podrien estendre-la a d’altres territoris com el Camp de Tarragona si l’experiència avança amb bons resultats.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.