IRBLleida i Ensenyament seleccionen 4 estudiants de batxillerat per fer pràctiques de recerca biomèdica

premiades IRB Lleida

Alumnes que faran pràctiques aquest estiu a l’IRBLleida. Foto: IRBLleida

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel À. Cullerés, i el director gerent de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Elias Daura, han fet entrega aquest matí dels diplomes a les 4 estudiants de batxillerat que realitzaran pràctiques d’estiu en grups de recerca d’IRBLleida.

El programa, que ja compta amb la segona edició, oferia inicialment dos ajuts de 300 euros per a la realització de pràctiques d’estiu en algun dels grups de recerca d’IRBLleida. L’interès demostrat pels alumnes i els centres ha fet ampliar fins a 4 el nombre d’ajuts finalment concedits. Les alumnes seleccionades són de l’Institut Manuel de Montsuar, de l’Institut Caparrella, de l’Escola Vedruna de Balaguer i del Col·legi de l’Episcopal. Durant els mesos de juliol i agost, les estudiants es familiaritzaran amb les tècniques d’ús comú en recerca biomèdica i duran a terme experiments sota la supervisió d’investigadors d’IRBLleida en les àrees de: Desenvolupament del Cervell (Loreta Medina), Càncer (Mario Encinas i Xavier Dolcet), Nutrició i Envelliment (José Serrano) i Biologia Molecular de Llevats (Cèlia Casas).

Davant dels equips directius dels centres d’ensenyament i pares dels alumnes que han assistit a l’acte, Cullerés ha destacat la intenció de consolidar aquests ajuts en forma d’una convocatòria anual vista la seva importància per ajudar despertar vocacions entre els més joves.

Els resultats de la convocatòria

Daura ha indicat que l’IRBLleida ha rebut i avaluat 14 peticions d’alumnes provinents d’11 centres d’ensenyament diferents de la regió de Lleida. D’aquestes peticions, gairebé el 80% han estat de noies i un 20% de nois, tots ells amb uns expedients acadèmics remarcables.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.