Creix el nombre d’usuaris atesos a la Unitat de Salut Internacional de la Catalunya Central

Si marxes de viatge, no et descuidis la salutLes unitats de salut internacional (USI) de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut, que donen servei a les persones que viatgen a l’estranger, han atès des del començament de l’any fins ara 965 usuaris, 226 més en comparació amb els atesos en el mateix període de l’any anterior. Els principals motius de consulta han estat el consell i la vacunació abans de viatjar a països considerats de risc per a la salut.

Com a novetat d’enguany, els viatgers internacionals que vulguin demanar hora en alguna de les unitats de salut internacional de l’ICS podran fer-ho per Internet a través de l’adreça http://www.ics.gencat.cat/salutinternacional, opció que s’incorpora a la possibilitat de demanar cita prèvia telefònicament. La unificació d’aquest servei facilita l’accés dels usuaris a qualsevol de les tres unitats internacionals de la Catalunya Central, de manera que cada viatger por escollir el centre on es vol visitar independentment del seu lloc de residència.

Segons l’últim informe, Tailàndia i l’Índia van ser els principals països de destí de les 2.034 persones que es van visitar l’any passat a les USI de l’Anoia, Osona i el Bages-Berguedà, seguits d’Indonèsia com a nou país d’atractiu turístic. Destaquen també destinacions africanes, com Senegal i Mali, i d’altres menys turístiques, com Ghana i Nigèria, en què el motiu habitual del viatge és visitar la família. De tota manera, quasi bé un 50% de les consultes van ser per demanar informació abans de viatjar a zones d’Amèrica i de l’Àfrica en què cal estar vacunat contra la febre groga.

Les vacances i les visites a familiars que viuen a l’estranger van ser els principals motius de viatge en el passat període. En aquest sentit, el nombre més elevat de consultes va ser a partir del mes de maig, amb pics importants al juny i al juliol. Durant els mesos següents es va mantenir la mitjana d’activitat, amb una pujada notable a la temporada d’hivern que coincideix amb l’època dels viatges de la població subsahariana resident a la Catalunya Central.

Sobre PROSICS

El Programa de salut internacional (PROSICS) va néixer l’any 2013 amb l’objectiu d’integrar les unitats existents al territori per atendre una demanda en augment d’atenció i de vacunació del viatger internacional i d’atenció a patologies importades. L’últim informe registra un total de 32.077 persones ateses en tot el territori català.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.