Les unitats de salut internacional de l’ICS ofereixen la possibilitat de demanar cita prèvia per Internet

Si marxes de viatge, no et descuidis la salutDes d’aquest mes de juliol, les persones que necessitin consells i vacunació abans de marxar de viatge a un país considerat de risc per a la salut poden demanar cita prèvia per Internet a qualsevol de les unitats de salut internacional de l’Institut Català de la Salut (ICS) a través de l’adreça www.ics.gencat.cat/salutinternacional. Aquesta opció s’afegeix a la possibilitat de programar una visita a través dels telèfons únics 93 326 89 01 o bé 902 111 444, que també s’utilitzen per a la programació de visites als centres d’atenció primària.

L’ICS disposa de nou unitats de salut internacional arreu del territori: Vall d’Hebron-Drassanes, Metropolitana Nord, Bellvitge, Baix Llobregat Centre, Anoia, Bages-Berguedà, Osona, Terres de l’Ebre i Lleida.

La unificació de la cita prèvia de salut internacional facilita l’accés a qualsevol d’aquestes unitats, que tenen diferents disponibilitats de dates i hores. D’aquesta manera, cada viatger pot escollir a quin centre vol demanar visita, d’acord amb les seves necessitats i independentment de la seva àrea de residència.

Les unitats de salut internacional de l’ICS ofereixen una àmplia cartera de serveis, que inclou des del consell al viatger i la vacunació (informació sobre mesures preventives generals en viatges a qualsevol país o zona del món, recomanació i administració de vacunes, recomanació i prescripció de tractament preventiu per a la malària, consell de farmaciola i visites urgents per a viatges no planificats) fins a l’atenció a la patologia importada després del viatge.

L’any 2013 aquests dispositius van atendre un total de 32.077 persones. Pel que fa a l’activitat registrada, les nou unitats van dur a terme 28.846 visites de consell al viatger, 60.960 vacunacions i 3.231 visites d’atenció a la patologia importada.

Integració de l’expertesa i el coneixement en salut internacional

Des de l’any 2013, l’ICS compta amb el Programa de salut internacional (PROSICS), que va néixer amb l’objectiu d’integrar les unitats existents al territori i la seva expertesa en els àmbits de l’atenció i la vacunació del viatger internacional i de l’atenció a patologies importades. En un entorn de constant i creixent intercanvi internacional i de moviments de persones, siguin viatgers, cooperants o immigrants, les implicacions per a la salut aconsellen l’aplicació de mesures preventives específiques i l’existència i potenciació d’unitats especialitzades que, quan cal, atenen també patologies importades. A més de l’activitat assistencial, totes aquestes unitats desenvolupen nombroses activitats docents i de recerca.

Recentment, la Unitat de Salut Internacional de l’Hospital de Santa Caterina de Salt, gestionada per l’Institut d’Assistència Sanitària, s’ha incorporat al PROSICS.

Més informació: www.gencat.cat/ics/usuaris/pdf/viatges.pdf.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.